Λεμεσός: 99416536
Λάρνακα: 99530664
Πάφος: 99616203

Από τα χαρακτηριστικά της σημερινής εποχής: απλά κοροϊδεύουν χωρίς κανένα δισταγμό, εντελώς απροκάλυπτα

Κοροϊδεύουν χωρίς καμιά αναστολή.

Για εβδομάδες μιλούσαν για εξαιρέσεις στο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις. Αφήνοντας να νοηθεί ότι κάτι γίνεται στο θέμα προστασίας της πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης.

Μέχρι που ο Χάρης Γεωργιάδης μας διευκρίνισε ότι οι εξαιρέσεις δεν θα ισχύουν για κανένα για πάντα. Για να διερωτηθούμε τι νόημα θα είχαν οι εξαιρέσεις αν δεν ίσχυαν τουλάχιστον για τον αποδεδειγμένα άνεργο, για όσο είναι άνεργος.

Για να ξαφνιαστούμε τελικά ακόμα περισσότερο όταν αρχές Αυγούστου έπεσε στα χέρια μας το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, στο οποίο όσο και αν ψάξαμε δεν βρήκαμε καν την λέξη εξαιρέσεις, ούτε καν προσωρινές.

Αυτό που γίνεται καθαρό στο νομοσχέδιο, το μόνο που γίνεται τόσο καθαρό, είναι πιες νομικές δικλίδες εξαφανίζονται για να μην δημιουργούν καμιά καθυστέρηση στην διαδικασία των εκποιήσεων. Και ότι η υπόθεση εκποιήσεις γίνεται εντελώς ιδιωτική. Ο κάθε ένας από εμάς ενάντια στην τράπεζα, μόνος του.

Μετά από μήνες υποσχέσεις και ΅ δεσμεύσεις ¨ για εξαιρέσεις, στο τελικό νομοσχέδιο δεν υπάρχει τίποτε μα τίποτε κυρίες και κύριοι.

Όταν ακούστηκαν οι πρώτες σαφείς αντιδράσεις, με πιο καθαρή αυτή της Συνδικαλιστικής Πλατφόρμας στην οποία η ΠΕΟ, η ΔΕΟΚ και μια σειρά άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις συμμετέχουν, αλλά και κινήματα όπως το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις, ο υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, μας καθησύχασε λέοντας ότι δεν τίθεται θέμα έναρξης διαδικασιών εκποίησης της πρώτης κατοικίας αν δεν ψηφιστούν πρώτα τα νομοσχέδια εκσυγχρονισμού για την αφερεγγυότητα.

Και η ψήφιση αυτή δεν είναι θέμα μόνο κάποιων εβδομάδων. Μπορεί να πάρει και μήνες κυρίες και κύριοι. Για όλο αυτό το… τεράστιο διάστημα, κάθετος ο Χάσικος, κόβει τον βήχα όσων εποφθαλμιούν τις περιουσίες του κόσμου. Εμ τι νομίσατε…

Αυτή την ηθική έχουν, αυτά λένε, αυτά ξελένε.

Αυτοί είναι που ετοιμάζονται να κατασπαράζουν τις ζωές μας κυρίες και κύριοι…

Δεν πρέπει να τους περάσει.

Του Σωτήρη Βλάχου