Λεμεσός: 99416536
Λάρνακα: 99530664
Πάφος: 99616203

΅ Κρίσιμη για την επανέναρξη των τραπεζικών χορηγήσεων και την αποκατάσταση της παραγωγής και αύξηση της απασχόλησης χαρακτηρίζει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) την υιοθέτηση και αποτελεσματική εφαρμογή της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις ακινήτων στην Κύπρο ΅.

Βεβαίως βεβαίως. Έχει μεγάλη έγνοια το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο να αποκατασταθεί η παραγωγή και πάνω από όλα να μην υπάρχουν άνεργοι.

Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος για τον οποίο βιάζονται να ξεκινήσουν εκποιήσεις.

Άλλωστε αυτό δείχνει και η διεθνής εμπειρία. Στην Ισπανία για παράδειγμα, καθώς πλησιάζουμε το εκατομμύριο ξεσπιτωμένους από τα Hedge Funds, η οικονομία βρίσκεται πολύ κοντά στο να… επανεκκινήσει.

Θα το λέμε ξανά και ξανά. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης, προέκυψαν όταν η κρίση σας, η κρίση που δημιούργησε η εγκληματική διαχείριση της παγκόσμιας οικονομίας από τις τράπεζες και τους στρατηγούς σας, άφησε τον κόσμο άνεργο.

Εσείς δημιουργήσατε τα κόκκινα δάνεια, και χωρίς να εντοπίσετε ούτε ένα από τα πραγματικά αίτια, χωρίς να μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πραγματικό πρόβλημα, που ήσαστε εσείς οι ίδιοι, ζητάτε να ξεσπιτωθούν οικογένειες.

Δεν έχετε να προσφέρετε τίποτε άλλο εκτός από καταστροφές για το κοινωνικό σύνολο.

Το μέγεθος των αδιεξόδων της πολιτικής σας μπορεί να συγκριθεί μόνο με το μέγεθος του θράσους σας.

Ξεκινήσατε την θυσία γενιών ολόκληρων πια στο όνομα της διατήρησης της εξουσίας σας πάνω στην κοινωνία. Έστω και αν σε αυτή την κοινωνία θα έχετε αφήσει μόνο αποκαΐδια…

Αλλά σωστά εντοπίζετε. Σωστά εντοπίζει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο: ΅Μετά την ισχυρή απόδοση της Κύπρου κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του προγράμματος διάσωσης, έχει προκύψει “ισχυρή πολιτική αντίδραση”.

Του Σωτήρη Βλάχου