Λεμεσός: 99416536
Λάρνακα: 99530664
Πάφος: 99616203

Εισαγωγικό Σημείωμα απο τη Συντονήστρια Λάρνακας και Μέλος της Παγκύπριας Συντονηστικής Επιτροπής του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις Ευγενία Μωυσέως.

Σας καλωσορίζω στην σημερινή δημοσιογραφική συνδιάσκεψη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΟΙΗΣΕΩΝ.

Απο την ίδρυση του το κίνημα έθεσε στόχο ότι κανένας συμπατριώτης μας ο οποίος πλήγηκε απο την κρίση που ταλανίζει τον τόπο μας δεν θα πρέπει να βρεθεί στους δρόμους . Η στέγη είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, ορισμόςτων Ηνωμένων Εθνών, δικαίωμα το οποίο τυγχάνει συνταγματικής αναγνώρισης σε περισσότερο από 100 χώρες.

Αυτο το δικαίωμα υπερασπιζόμαστε.
Δέν φταίει ο άνεργος άν έχασε την δουλειά του, άν τα εισοδήματα μειώθηκαν, άν οι τράπεζες τήρησαν ανορθόδοξους τρόπους δανεισμών. Θα πρέπει να τιμωρηθούν οι ένοχοι και όχι αθώοι άνθρωποι.
Με την καθημερινή μας επαφή με δανειολήπτες, έρχονται στην επιφάνεια αδυναμίες του νόμου περι εκποιήσεως και ελλείψεις σε ότι αφορά το πλαίσιο αφερεγγυότητας. Οι δανειολήπτες είναι εκτεθειμένοι,οι μόνοι που προστατεύονται είναι οι τράπεζες, θα πρέπει λοιπόν να τους προστατέψουμε.
.
Σκοπός της δημοσιογραφικής μας διάσκεψης είναι να δώσουμε στην δημοσιότητα προτάσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν προυποθέσεις βοήθειας των δανειοληπτών. ΄

Αυτές τις μέρες συζητείται στην βουλή το θέμα της πακετοποίησης και πώλησης των δανείων. Πρόκειται για την ολοκληρωτική καταστροφή. Η πρόταση μας για δημιουργεία φορέα διαχείρησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων σκοπό έχει την αποτροπή αυτής της καταστροφής.

Οι εισηγητές είναι οι Δημήτρης Δημητρίου οικονομολόγος ο οποίος θα αναλύσει την πρόταση για τον φορέα.
Χρίστος Πουτζιουρής ο οποίος θα καταθέσει τις προτασεις για τον νόμο και του πλαισίου αφερεγγυότητας.

Ευγενία Μωυσέως
Συντονήστρια Λάρνακας και μέλος της παγκύπριας συντονηστικής επιτροπής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ.