Λεμεσός: 99416536
Λάρνακα: 99530664
Πάφος: 99616203

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,

Βρισκόμαστε λίγες μέρες μετά την είσοδο μας στό 2015 !

Η κύπριακή κοινωνία βρίσκετε αντιμέτωπη με ένα πραγματικό εφιάλτη! Η ανεργία καλπάζει , οι μισθοί ισοπεδώνονται , οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν.

Η πολιτική της λιτότητας πού ακολούθησε το κούρεμα των καταθέσεών συνεχίζεται και μέσα από τον προϋπολογισμό για το 2015 .Έτσι μπαίνουμε σε ένα ακόμα φαύλο κύκλο, με περαιτέρω ύφεση, περαιτέρω μείωση των εσόδων του κράτους, περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης, νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Μέσα σε αυτές τες συνθήκες οι Τράπεζες προχωρούν αποφασιστικά στην τελική φάση των εκποιήσεων!

Η πρώτη κατοικία δεν έχει αποτελεσματικά προστατευτεί από καμία νομοθεσία , ούτε η επαγγελματική στέγη του μικροεπαγγελματία . Αντίθετα οι νόμοι που ψηφίστηκαν έδωσαν την δυνατότητα στης Τράπεζες να εκποιούν με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς διάκριση τα σπίτια μας. Εχει ακόμα κηρύχθη αντισυνταγματική η προστασία της πρώτης κατοικίας από το ανώτατο δικαστήριο ! Με αυτό δεδομένο είναι πολύ πιθανόν το πλαίισιο αφερεγγιότητας να προσβληθεί , από τές Τράπεζες ως αντισυνταγματικό εκεί που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία!

Η τοκογλυφία εν πάση περιπτώση συνεχίζεται μεγαλώνοντας τα χρέη και εξανεμίζοντας κάθε πιθανότητα εξυπηρετήσεις η σωστής αναδιαρθρώσεις των Δανείων.

Το 2015 θα είναι ο χρόνος της τελικής μάχης για το ζήτημα των εκποιήσεων !

Το κίνημα μας ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 με ένα και μόνο σκοπό να αγωνιστεί ώστε κανένας συμπατριώτης μας να μην μείνει άστεγος.Στο διάστημα αυτό το κίνημα έχει να επιδείξει πλούσια δράση.

Έγιναν εκστρατείες ενημέρωσης για την ίδρυση του κινήματος.Κινητοποιήσεις εξώ από την βούλη !
ενημέρωση του κόσμου αναφορικά με τον νέο νόμο περί εκποιήσεων.

Κάναμε 2 συγκεντρώσεις με ομιλήτρια την Ισπανίδα εκπρόσωπο της πλατφόρμας PHA του Ισπάνικου Κίνηματός κατά των εκποιήσεων REMEDIOS GARCIA και τον Πορτογάλλο ευρωβουλευτή MIGUEL VIEGAS.

Eίχαμε συναντήσεις με εκπροσώπους ή και αρχηγούς κομμάτων καί λάβαμε μέρος σέ συνεδριάσεις των επιτροπών οικονομικών και νομικών της βουλής , όπου και παραθέσαμε τις θέσεις μας γραπτώς και προφορικώς.
Είχαμε συμμετοχή μέ επτά αντιπροώπους στην συνάντηση συνδικαλιστικών οργανώσεων και κινημάτων κοινώνικης αντίστασής με θέμα ‘’Η κοινώνική κατάσταση στές χώρές τών μνημωνείων’’που έγινε στις Βρυξέλλες,

Σημαντική είναι άκόμα η σύσταση νομικής ομάδας σέ κάθε επαρχία για στήριξη σε όσους την έχούν ανάγκη.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ !

Μαζί με τον κόσμο φιλοδοξούμε :

Να στησουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό, σε κάθε χώρο εργασίας και μέσα από μαζικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, συλλογή υπογραφών, διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις να αναλάβουμε σαν πολίτες την εύθηνη που δεν ανέλαβε η πολιτεία και τα κόμματα.

Συμμετέχουμε μαζί με άλλες 20 Συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις στην ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ «Η Κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί» και επιδιώκουμε συνεργασία με όλους όσου αντιδρούν και θέλουν να διεκδικήσουν . Δεν θα μας χαρίσει κανένας τίποτα ! Εμείς πρέπει να πάρουμε την τύχη μάς στα χέρια μας.

ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΩΡΟΥΜΕ !

Σας Ευχόμαστε υγεία και δύναμη στό 2015!

ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ.