Λεμεσός: 99416536
Λάρνακα: 99530664
Πάφος: 99616203

Οι συνθήκες στην Ευρώπη αλλάζουν. Το αίσθημα του φόβου και της μοιρολατρίας που δημιούργησαν οι συνεχιζόμενες επιθέσεις των ευρωπαϊκών οικονομικών και πολιτικών θεσμών ενάντια στους λαούς της Ευρώπης, δίνουν την θέση τους στην διάθεση για αντίδραση και διεκδίκηση.

Ολοένα και περισσότεροι ευρωπαίοι πολίτες συσπειρώνονται στις δεκάδες κοινωνικά κινήματα που συνεχώς ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά της ευρωπαϊκής ηπείρου. Κινήματα που μέσα από ελλείψεις κάθε είδους, δυσκολίες και λάθη υψώνουν το ανάστημα τους και απαιτούν αλλαγή κατεύθυνσης.

Μέσα στα πλαίσια των νέων συνθηκών, το Κυπριακό Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις διοργάνωσε ανοικτές ομιλίες στις 24 και 25 του Οκτωβρίου στις δυο μεγαλύτερες πόλεις της Κύπρου στις οποίες βασικός ομιλητής ήταν εκπρόσωπος του Ισπανικού Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις. Την εκδήλωση μάλιστα της 25ης χαιρέτησε και Πορτογάλος Ευρωβουλευτής.

Η πρώτη κοινή εκδήλωση κινημάτων ενάντια στις εκποιήσεις δύο διαφορετικών χωρών της Ευρώπης είναι πια γεγονός. Η ανταλλαγή εμπειριών αλλά και η κοινή δράση των ευρωπαϊκών κινημάτων μετατρέπονται σε ρεαλιστική προοπτική που έχει τις δυνατότητες να αλλάξει τα ευρωπαϊκά ισοζύγια δυνάμεων με ένα αποφασιστικό τρόπο. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε ήδη στραφεί σφραγίζοντας την κατ αρχή συνεργασία με το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου στην Κρήτη, και επιδιώκοντας συνεργασία με ανάλογα Κινήματα σε οποιαδήποτε άλλη χώρα εντοπίσουμε τέτοια.

Η τρόικα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και οι ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσα από ένα πανευρωπαϊκό συντονισμό των αγώνων των λαών. Ο αγώνας ενάντια στις εκποιήσεις δεν αφορά μόνο όσους κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια, τα επαγγελματικά υποστατικά τους και την καλλιεργούμενη γη τους. Είναι μέρος του αγώνα για την προστασία των πλατειών στρωμάτων της κοινωνίας απο τη βουλημία των ολίγων.

Με σημαία μας την προστασία του δικαιώματος στη στέγη και τη δουλειά θα παλέψουμε για μια άλλη Ευρώπη. Μια Ευρώπη που οι τράπεζες και γενικά όλοι οι οικονομικοί και κοινωνικοί θεσμοί θα δικαιώνουν την ύπαρξη τους μέσα από την κατοχύρωση της ζωής των ανθρώπων και όχι μια Ευρώπη που θα θυσιάζει τους ανθρώπους για να στηρίξει τους θεσμούς της.

Ισπανικό Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις

Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (Κρήτη, Ελλάδα)

Ισπανική Πλατφόρμα Ανθρώπων που Επηρεάζονται από τις Δημόσιες και Κοινωνικές Κατοικίες