ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ
/ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΓΩΝΑ

Είμαστε αδέσμευτο, υπερκομματικό Κίνημα των Πολιτών που αποφασίσαμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και να ενωθούμε στον αγώνα για ανατροπή της πορείας που θα οδηγήσει σε εκποιήσεις της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης

 • Πιστεύουμε στις αρχές της κινηματικής οργάνωσης , του κοινωνικού ακτιβισμού, της συλλογικής διεκδίκησης και αγωνιζόμαστε για τη μαζική κινητοποίηση της κοινωνίας κατά των εκποιήσεων, της κοινωνικής και οικονομικής αδικίας και της ασυδοσίας του τραπεζικού συστήματος. Ζητουμε έλεγχο των τραπεζών από το κράτος και την κοινωνία, έτσι ώστε να γίνει δυνατή εφαρμογή πολιτικής προς όφελος της κοινωνίας. Από την στιγμή που διασώζονται με λεφτά των φορολογουμένων, σημαίνει ότι ντε φάκτο ανήκουν σε αυτούς. Σε ευρωπαικό επίπεδο ζητούμε τον κοινοβουλευτικό και κοινωνικό έλεγχο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας για να ανατραπούν οι πολιτικές λιτότητας σε ολόκληρη την Ε .Ε.
 • Επιδιώκουμε συνεργασία με άλλα κοινωνικά κινήματα τόσο στην Κύπρο οσο και στην Ευρώπη.
 • Συμμετέχουμε στην πλατφόρμα «Η Κοινωνία Αντιδρα και Αντιστεκεται’’ μαζι με άλλες συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις και επιδιώκουμε την διεύρυνση της.

ΖΗΤΟΥΜΕ:

 1. Υιοθέτηση αναπτυξιακής πολιτικής και εγκατάλειψη της πολιτικής λιτότητας που στραγγαλίζει την οικονομική δραστηριότητα.
 2. Πάγωμα των δανείων όλων των αποδεδειγμένα ανέργων και μικροϊδιοκτητών των οποίων οι επιχειρήσεις οδηγήθηκαν στην χρεωκοπία.
 3. Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους αλλά και των οφειλών στον φόρο εισοδήματος, όλων των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτικών, που έχουν χρεωκοπήσει ή είναι στα πρόθυρα χρεωκοπίας, ώστε αυτά να γίνουν βιώσιμα.
 4. Ξεκινώντας από τις περιπτώσεις των εταιρειών που με την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους γίνονται βιώσιμες, πρέπει η πολιτεία να προχωρήσει σε δήμευση των περιουσιακών στοιχείων όλων των ιδιοκτητών ή μετόχων, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τις χρονιαίες δηλώσεις τους προς το φόρο εισοδήματος.
 5. Μείωση του δανειστικού επιτοκίου σε επίπεδα ΕΕ για να σταματήσει η αφαίμαξη των δανειοληπτών και να ενθαρρυνθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας.
 6. Κούρεμα δανείων ανάλογο με τη μείωση των εισοδημάτων και κύκλου εργασιών.
 7. Πλήρη διαφάνεια στους λογαριασμούς των τραπεζών έτσι ώστε να φαίνεται ποιός παίρνει τί και πόσα βγάζουν οι τράπεζες. Το ίδιο ισχύει και για την Κεντρική Τράπεζα η οποία έχει μια τεράστια ευθύνη για τα όσα έχουν συμβεί.
 8. Αύξηση του σημερινού φορολογικού συντελεστή του πλούτου και των επιχειρηματικών κερδών, με ταυτόχρονη εισαγωγή κλιμακωτής φορολόγησης.
 9. Φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
 10. Είσπραξη των 6,2 δις απο 20 περίπου μεγαλοεπιχειρηματίες που χρωστούν στην Τράπεζα Κύπρου.
 11. Φορολόγηση των τεράστιων κεφαλαίων που διοχετεύτηκαν εκτός Κύπρου, και προσπάθεια επαναπατρισμού τους.
 12. Παγιοποίηση όλων των επιπλέον εξοπλιστικών προγραμμάτων και διοχέτευση των πόρων στην οικονομία.
 13. Δήμευση ότι επιπλέον περιουσιακού στοιχείου υπάρχει στην κοινωνία, για να σωθούν οι στέγες πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων, οι επαγγελματικές στέγες και η αγροτική παραγωγή.

Καλούμε όλους εσας τους Πολίτες που συμφωνείτε με της βασικες μας θεσεις, και, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και κομματικές σας επιλογές, να ενωθείτε μαζί μας.

Ειμαστε οργανωμένοι σε επαρχιακές συνελεύσεις που λειτουργούν σε τακτική βάση, εκλεγουν επαρχιακο συντονιστικό σώμα και δύο εκπροσώπους στο Παγκύπριο συντονιστικό.

Οι εκπροσώποι δεν κατέχουν μόνιμη θέση στα σώματα!