Λεμεσός: 99416536
Λάρνακα: 99530664
Πάφος: 99616203

 κίνημα ενάντια στις εκποιήσεις

 

 

Ανακοίνωση  του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις σχετικά με την αναπομπή του τροποποιητικού Νόμου που αφορά τη διαιτησία στα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα .

Το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις εκφράζει την διαφωνία του σχετικά με την αναπομπή του σχετικού  Νόμου από το πρόεδρο της Δημοκρατίας . Πιστεύουμε ότι η εν λόγω αρνητική εξέλιξη στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα χιλιάδων δανειοληπτών που έχουν περάσει τα προηγούμενα χρόνια  από την διαδικασία της λεγόμενης διαιτησίας για να βρεθούν με δικαστικές αποφάσεις εναντίον τους. Αποφάσεις που στην ουσία παρέδιδαν  τις  υποθήκες (που σε πολλές περιπτώσεις αφορούσαν τη κύρια κατοικία) στην διάθεση των Συνεργατικών ιδρυμάτων και παράλληλα ενσωμάτωναν και νομιμοποιούσαν  όλες τις παράνομες  χρεώσεις στα δάνεια!

Παράλληλα , η  υπερψήφιση της αναπομπής από τη πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων δημιουργεί τόσο  στο  Κίνημα μας όσο και στους πολίτες ευρύτερα , εύλογα ερωτηματικά  . Γι’ αυτό το λόγο  το Κίνημα μας αποφάσισε όπως διευθετηθούν συναντήσεις με αυτά τα κόμματα αφενός για να ζητηθούν οι αναγκαίες διευκρινήσεις αλλά και αφετέρου, για να πληροφορηθούμε σχετικά με τις νομοθετικές  προτάσεις   που προγραμματίζουν να καταθέσουν με στόχο την πραγματική προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών από τις τράπεζες ,  όπως ακριβώς δεσμεύτηκαν να πράξουν  κατά το πρόσφατο φόρουμ που διοργάνωσε το Κίνημα μας.

 

 

 κίνημα ενάντια στις εκποιήσεις