Λεμεσός: 99416536
Λάρνακα: 99530664
Πάφος: 99616203

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γ.Σ.  ΠΟΒΕΚ

 

Δυστυχώς δεν προβλέψαμε αλλά ούτε και αναμέναμε από το κυπριακό κράτος μέσω της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας να ανοίξει πρώτος το «χορό» των μαζικών εκποιήσεων των περιουσιών.

 

Ένα διορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο από το ίδιο το κράτος, η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, παραδίδει το πακέτο των «προβληματικών δανείων» σε μια Ισπανική ξένη εταιρεία για να ξεκινήσουν απρόσωπα και απερίσπαστα σε κατασχέσεις, πτωχεύσεις, εξώσεις, εκποιήσεις περιουσιών!!!

 

Η τεράστια πλειοψηφία των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που ξεπερνούν τις 55.000 δέχθηκαν την τελευταία πενταετία απανωτά κτυπήματα από πολιτικές στο όνομα του δόγματος του νεοφιλελευθερισμού  και του ελεύθερου εμπορίου, που οδήγησαν στη δημιουργία μιας μικρής οικονομικής ελίτ που κυριαρχεί στην αγορά, στο εμπόριο και σε όλους γενικά τους τομείς της οικονομικής  δραστηριότητας.

 

Τώρα, ήρθε η ώρα, πέραν της χρεωκοπίας και της εξόντωσης της μικρομεσαίας τάξης να τους «κλέψουμε» και την υποθηκευμένη στην τράπεζα επαγγελματική στέγη ή και πρώτη κατοικία.

 

Η Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την προδιαγραφόμενη καταστροφική πολιτική.

 

Συμπαρατασσόμαστε στο πλευρό όλων εκείνων που δίνουν μάχες αποτροπής αυτών των πολιτικών.

 

Θα είμαστε παρών στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του Κινήματος ενάντια στις Εκποιήσεις   στις 2 Αυγούστου έξω από την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

 

Αυτή η θέση μας δεν έχει χρώμα και δεν έχει ιδεολογία.

 

Η αντίσταση θα πρέπει να είναι καθολική και ο στόχος μας να μπει φραγμός στο ξεπούλημα της μικρής επαγγελματικής στέγης και της πρώτης κατοικίας στα ξενόφερτα οικονομικά συμφέροντα.

 

 

Λευκωσία, 31/7/17