Λεμεσός: 99416536
Λάρνακα: 99530664
Πάφος: 99616203

Η συνεργασία της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας με την ισπανική εταιρεία διαχείρισης δανείων Altamira, δημιουργεί κινδύνους για μαζική εκποίηση περιουσιών – κόπων μιας ζωής.

Η λειτουργία τέτοιων εταιρειών δημιουργεί τον κίνδυνο ακόμα και για εκποίηση της πρώτης κατοικίας. Χρέος της πολιτείας και της κυβέρνησης είναι να λάβει μέτρα για προστασία της πρώτης κατοικίας, ούτως ώστε κανένα σπίτι να μην χαθεί.

Το θέμα δεν είναι και δεν μπορεί να είναι προσωπικό. Αφορά όλους μας. Η αρπαγή της περιουσίας θα οξύνει τα κοινωνικά προβλήματα που οδηγούν στην εξαθλίωση το λαό μας. Το μεγάλο κεφάλαιο θα τρέξει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, ώστε να αυξήσει την κερδοφορία του σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Αυτό το φαινόμενο το είδαμε να θεριεύει από την αρχή της καπιταλιστικής κρίσης στις ΗΠΑ και στην Ισπανία κυρίως, όπου κατασχέθηκαν εκατομμύρια σπίτια, κυρίως ανθρώπων της δουλειάς, ανέργων, συνταξιούχων.

Ως ΕΔΟΝ, καλούμε τη νεολαία της Κύπρου να στηρίξει και να δώσει δυναμικά και μαζικά το παρών της στην κινητοποίηση που οργανώνει το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις έξω από την Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα την Τετάρτη 2/8/2017 στις 11:00 π.μ.

Γραφείο Τύπου Κ.Σ. ΕΔΟΝ 28/07/2017