Λεμεσός: 99416536
Λάρνακα: 99530664
Πάφος: 99616203

Ο Παγκύπριος Συνδεσμος Μονογονεικών Οικογενειών και Φίλων σε Υπόμνημα του στην Επίτροπο Ισότητας που έστειλε εδώ και 6 μήνες ζητά μέτρα προστασίας των ευάλωτων ομάδων από τις εκποιήσεις .Καμία απάντηση μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα στο Υπόμνημα αναφέρεται :

“Εκποιήσεις.
Ταυτόχρονα με τα πιο πάνω ο Σύνδεσμος μας προβληματίζεται για την έναρξη των εκποιήσεων ενυπόθηκων ακινήτων/κατοικιών , αφού πλείστα μέλη του βρίσκονται παγιδευμένα σε δάνεια και υποθήκευση των κατοικιών τους στις Τράπεζες είτε για επιχειρήσεις των συζύγων είτε για την απόκτηση κατοικίας ενώ σήμερα βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία να εξοφλήσουν τα δάνεια αυτά .
Δυστυχώς η νομοθεσία που έχει ψηφιστεί δεν παρέχει καμία προστασία ενώ το κράτος δεν έχει προβλέψει πως θα προστατεύσει τις οικογένειες που θα βρεθούν στους δρόμους .

Εκφράζουμε την ανησυχία μας και ζητούμε όπως :
– δημιουργηθεί Ταμείο Νομικής Αρωγής σε υποθέσεις εκποιήσεων κατοικιών από Τράπεζες το οποίο να δίνει την δυνατότητα σε μονογονιούς να αιτούνται αναστολή δικαστικών διαδικασιών και άλλα νομικά μέτρα για την προστασία της κατοικίας αυτών .
-Να ζητηθούν από μέρους σας κοινωνικά μέτρα προστασίας γυναικών και παιδιών τα οποία θα βρεθούν στους δρόμους .”

Στις πιο πάνω άμεσες ανάγκες καμία απάντηση δεν πήραμε .Αλήθεια έτρεξαν να ψηφίσουν Νόμους υπέρ των Τραπεζών για εκποιήσεις εξπρές και τάχα να δίνουν δικαίωμα στον κόσμο να κινήσει αγωγή εναντίον της Τράπεζας για να σταματά την εκποίηση .Αλλά σιωπούν υποκριτικά και δεν απαντούν στα καυτά ερωτήματα :

– Πως θα πάνε στο Δικαστήριο μονογονιοί και άλλες ευάλωτες ομάδες χωρίς εισοδήματα όταν δεν έχουν γάλα για τα παιδιά τους;

– Που θα στεγάσει το κράτος τα γυναικόπαιδα που θα βρεθούν στους δρόμους αν οι τράπεζες τους πετάξουν στους δρόμους μέσα σε δυο μήνες;

Αργεντούλα Ιωάννου
Πρόεδρος Μονογονικών Οικογενειών και Φίλων