Λεμεσός: 99416536
Λάρνακα: 99530664
Πάφος: 99616203

«Η Εισαγγελία αναθέτει πλέον στην Αστυνομία την εκτέλεση εντάλματος περιουσίας, δηλαδή την κατάσχεση κινητής περιουσίας, αντί στους δικαστικούς επιδότες όπως ίσχυε ως τώρα. »

Για μισό λεπτό. Τι γίνεται εδώ; Από το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται η κυβέρνηση Αναστασιάδη να περάσει Αυγουστιάτικα, μάθαμε ότι το κτηματολόγιο, ο «καθ ύλη αρμόδιος «, το όργανο που είχε τον πρώτο και τελευταίο λόγο στο ζήτημα των εκποιήσεων, αχρηστεύεται. Βγαίνει εκτός παιγνιδιού. Και οι εκποιήσεις γίνονται ιδιωτική υπόθεση. Των τραπεζών και εμάς. Των τραπεζών δηλαδή, που θα έχουν πια όλη την εξουσία να κάνουν ότι θέλουν.

Αχρηστεύουν δηλαδή τον διαμεσολαβητικό, συντονιστικό, εποπτικό ρόλο που, έστω και κουτσουρεμένο, είχε το κράτος.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Δεν αφαιρούν απλά κάθε εξουσία από το κράτος και την παραδίδουν στις τράπεζες. Καταργώντας τους δικαστικούς επιδότες και εισάγοντας την αστυνομία στην υπόθεση, μετατρέπουν το κράτος, και πιο συγκεκριμένα ένα από τα ένοπλα σώματα του, την αστυνομία, σε όργανο των τραπεζών.

Απαλλάσσουν τις τράπεζες από τις δυσκολίες των ιδιωτών επιδοτών, αναθέτοντας την υπόθεση «επιδοτήσεις» στην αστυνομία. Μετατρέποντας το κράτος ξεκάθαρα από επόπτη της κοινωνίας σε εκτελεστικό όργανο των τραπεζών.

Αυτό κάνουν, καλά καταλάβαμε; Ποιος να απαντήσει;

Του Σωτήρη Βλάχου