Λεμεσός: 99416536
Λάρνακα: 99530664
Πάφος: 99616203

Ακούεις απο συνανθρώπους μας διάφορα μεταξύ των οποίων τα πιο συχνά είναι «να τους τα πουλήσουν, ναι τον τζιαιρό που επιάναν τα ριάλια ήταν καλά», ή «τον τζιαιρό που επιάναν τα δάνεια έν το εξέραν ότι άν μεν πιερώνεις πουλούσου τα σπιθκια σου ίντα πουφωνάζουν τωρά», ή «ήντα που θέλουν, να μεν πιερώσουν??? τζιαι να τα πιερώνουν οι καθέτες? Εν οι καταθέτες πουζημιώνουν» ή «σαν εδανείζουνταν ως τζιαμέ που έφτανε το σιέρι τους καλά να πάθουν εθέλαντα τζιαι επάθαν τα» και το αμίμητο «αν μεν ήταν τούτα δάνειαεν θα μας εκάμναν κούρεμα, τωρά έσιει που θέλουν να επενδύσουν τζιαιένέρκουνται φοούνται , να τους φάσην τα ριάλια οι Κυπραίοι που χρωστούν».

Δέν τα λένε άνθρωποι αμόρφωτοι τα λένε περισσότερο άνθρωποι με πτυχία με ψηλές θέσεις, ανθρώποι που προέρχονται απο το συνάφι των τραπεζών και πρώην συνεργατικά, είναι και απλοί άνθρωποι που όταν τα ακούουν απο τέτοιους ανθρώπους σου λέει κάτι ξέρει παραπάνω για να το λαλεί έχει δίκαιο. Όταν ακούεις βουλευτές του Κυβερνώντος κόμματος να λέν παντού ότι το κούρεμα έγινε λόγω των μη εξυπηρετούμενων δανείων τί περιμένουμε να ακούσουμε απο απλούς ανθρώπους? Οταν ακούνε τραπεζιτικούς να λένε, να γίνουν εκποιήσεις ελαλούσαμε τους τα εμείς. Διερωτούμε τι πραγματικά τους έλεγαν δηλαδή.

Ακούσατε εσείς ένα μα ένα τραπεζίτη ακόμα και πρίν 2 χρόνια, να αποταθείς για δάνειο και να σου πει μήν το πάρεις ή πρόσεχε; Ακούσετε εσείς κανένα να πεί όχι είναι πολλά που παίρνεις και ίσως δεν τα βγάλεις πέρα; Αποτάθηκε κανένας για δάνειο και του είπαν μην βάλεις το σπίτι σου υποθήκηγιατί μπορεί να το χάσεις;

Ακούσατε ποτέ για καμμία αντικειμενική εκτίμηση ακινήτου ή λιγώτερη απο την αξία της; Ειλικρινά ΟΧΙ. Ακούγαμε συνέχεια έλα σιόρ να πιάσεις ένα δάνειο που χολοσκάς, να κάμεις την δουλειά σου;;…θυμάστε που οι τράπεζες διαφήμιζαν δάνεια στεγαστικά, για να κάμειςτον γάμο των ονείρων σου για διακοπές, φοιτητικά, αλλαγή αυτοκινήτου, για ανακαινήσεις, μέχρι δάνεια για πλαστικές εγχειρήσεις διαφήμιζαν. Ήταν πολύδύσκολο να μπεί κάποιος στον πειρασμό; Είχε πολλούς συμπατριώτες μας με καταθέσεις που μπορούσαν χωρίς δάνειο να κάνουν κάτι; Δέν είναι προνόμιο οιδιακοπές μόνο στους πλούσιους, ούτε οι σπουδές, ούτε το ιδιόκτητο σπίτι ούτ ετο αυτοκίνητο, είχαν όμως τις δουλειές τους τα έσοδα τους και ανταποκρίνονταν στις υποχρεώσεις τους.

Το πρόβλημα ΔΕΝ ήταν οι απλοί και φιλότιμοι άνθρωποι, αλλά οι μεγάλοι επιχειρηματίες, οι ίδιοι ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ο ιυψηλά υστάμενοι, όπως τους αποκαλούμε, όλοι αυτοί που πήραν δάνεια με τηνμεσολάβηση πολιτικών, που τώρα προσποιούνται ότι ήρθαν από τον Άρη,κανένας δέν ξέρει τίποτε. Είναι όλοι αυτοί που ήθελαν τον άμεσο πλούτο και έγιναν μεγάλοι και τρανοί developers. Σε όλους αυτούς θα έπρεπε να γίνονται όλα τα κακεντρεχή σχόλια , και όχιστον άνθρωπο που με την εργασία του και τον μισθό του ήθελε να δώσει τοκαλύτερο στην οικογένεια του και στον εαυτό του.Είναι ΝΤΡΟΠΗ σάν κοινωνία να κρίνουμε και να κατακρίνουμε τον απλό αθώοάνθρωπο που σηκώνει στις πλάτες του τις αμαρτίες κάποιων άλλων. Είναι ΝΤΡΟΠΗ να χαιρεκακούμε γιατί θα πάρουν τα σπίτια ανθρώπων που ΔΕΝ έφταιξαν σε τίποτε. Είναι ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ να ξέρουμε τους πραγματικούς ενόχους, να ξέρουμε ονόματα και να κλείνουμε μάτια και αυτιά γιατί έτσι λένε κάποιοι που θέλουννα καλύψουν τους ένοχους, τους κοινού κλέφτες, ΟΧΙ άν θέλετε να είσαστε σωστοί άνθρωποι θα κρίνετε και να κατακρίνετε και να στείλετε στο πύρ το εξώτερο όσους σήμερα ευθύνονται για την κρίση ,γι’ αυτούς που φυγάδεψαν στο εξωτερικό τα λεφτά τους για να κουρευτείτε εσείς, αυτούς που έπαιρναν εκατομμύρια δάνεια άτοκα δίχως εξασφαλίσιες, αυτούς που έπαιζαν την ζωή σας στον τζόγο. Αυτούς ναι που έχουν λεφτά και δεν πληρώνουν έστω και αν ευθύνονται για τα δεινά που περνούμε. ΔΕΝ μπορώ άλλο να ακούω να κρίνονται και να κατακρίνονται οι απλοί άνθρωποιπου απεγνωσμένα φωνάζουν για εργασία ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν και πάλι στις υποχρεώσεις τους.Φωνάξετε για τους ένοχους , και όλοι αυτοί που κάθε μέρα βλέπουμε στις τηλεοράσεις να υπερασπίζονται τις εκποιήσεις είτε φανερά είτε πλάγια, που υποβάλλουν το μίσος και την διχόνοια, απλά περιφρονήστε τους ίσως να έχουν βάλει και αυτοί το χεράκι τους στην καταστροφή.Προστασία στους απλούς ανθρώπους, στήριξη στους αθώους ανθρώπους πουκουβαλούν στην πλάτη τους τον Σταυρό του μαρτυρίου δίχως να έχουν φταίξει στο παραμικρό.Τιμωρία στους ενόχους εδώ και τώρα όποιοι και αν είναι αυτοί.

Ευγενία Μωυσέως

Στέλεχος του κινήματος ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ

One thought on “Ντροπή”

Comments are closed.