Λεμεσός: 99416536
Λάρνακα: 99530664
Πάφος: 99616203

Οι δανειστές, οι εκπρόσωποι δηλαδή του ευρωπαϊκού καπιταλισμού, αποκλείουν οποιεσδήποτε φοροελαρφύνσεις.

Να διευκρινίσουμε φυσικά ότι δεν μιλούμε για την Κύπρο. Αναφερόμαστε στην Ελλάδα αλλά δεν έχει καμιά διαφορά.

Θα μπορούσε να είναι η Κύπρος. Θα είναι η Κύπρος, η κάθε χώρα, αν δεν απαλλαχτούμε από τις δεξιές συντηρητικές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Έξι χρόνια η Ελληνική κοινωνία μέσα στο μνημόνιο και έχει υποστεί οικονομικές καταστροφές μεγέθους ανάλογου με αυτές στις ΗΠΑ μετά το 1929. Το περιβόητο κραχ του 1929, το θεωρούμενο πιο καταστροφικό από όλα στην καπιταλιστική ιστορία, ξεπερνιέται πια από την Ελλάδα του σήμερα…

Έξι χρόνια μέσα στο μνημόνιο και δεν έχει επέλθει καμιά επανεκκίνηση, που η οξυδέρκεια του Χάρη Γεωργιάδη έχει ήδη διαβλέψει για την Κύπρο από τον πρώτο χρόνο κιόλας –με συγχωρείται κιόλας που ασχολούμαι με αυτόν, υπάρχουν πιο σοβαροί από τους ταξικούς εχθρούς να ασχολούμαι. Είναι όμως η αλαζονεία της αμάθειας, είναι η βλακεία της αλαζονείας, δεν ξέρω, αλλά όλα αυτά του δίνουν κάποια… διάσταση.

Και όχι μόνο καμιά επανεκκίνηση, αλλά ούτε καν σε φοροελαφρύνσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν σε ένα πληθυσμό που μόνο τα δυο τρίτα από αυτούς που ζητούν εργασία έχουν την… πολυτέλεια να το κάνουν.

Τα δυο τρίτα μόνο, από τα οποία οι μισοί βρίσκονται σε μερική απασχόληση και οι άλλοι μισοί σε… διπλή απασχόληση (διπλάσιες πάνω κάτω ώρες εργασίας, μόνο ώρες φυσικά), μείωση των εισοδημάτων μέχρι και 60% και καταβολή μισθών με τέσσερεις μέχρι και έξι μήνες καθυστέρηση.

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΩΝ- Αυτός ήταν ο τίτλος που έπαιζε πολύ πρόσφατα στην ελληνική ιδεογραφία. Σε μια κοινωνία που βρίσκεται στον έκτο χρόνο των μνημονίων, και έχει γονατίσει την ελληνική κοινωνία.

Του Σωτήρη Βλάχου