Λεμεσός: 99416536
Λάρνακα: 99530664
Πάφος: 99616203

Οι ειδήσεις που χθες κυκλοφόρησαν σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων που αφορούν το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, ενώ θα έπρεπε να ήταν αναμενόμενες, δεν παύουν παρόλα αυτά να σοκάρουν με το μέγεθος της κυνικότητας με την οποία διατυπώνονται αλλά και το μέγεθος της αδικίας και κοινωνικής αναλγησίας που περιέχουν.

Ξεκάθαρα όχι λέει η Τρόικα στα κύρια ζητήματα που αφορούν το νομοσχέδιο, χωρίς ούτε καν μια προσπάθεια για να καλύψει την άρνηση της πίσω από διακοσμητικές αλλαγές.

Τα θύματα της κρίσης είναι πάνω από όλα ο απλός κόσμος. Της κρίσης που προκάλεσε ο Διεθνείς Τραπεζικός Τζόγος, η εγκληματική διαχείριση από μέρους των τραπεζών των καταθέσεων του κόσμου, τα αμύθητα μπόνους, τα ανεξέλεγκτα δάνεια σε ημετέρους χωρίς καμιά εξασφάλιση, οι αποφάσεις του Euro group που αφορούσαν το κούρεμα και κατέστρεψαν σε μια νύκτα το τραπεζικό τομέα στην Κύπρο.

Τώρα, τα ίδια τα θύματα, αυτοί που έμειναν άνεργοι, που αποτείνονται στα κοινωνικά παντοπωλεία, που διέσωσαν την αιτία του κακού, το τραπεζικό σύστημα δηλαδή, με τις καταθέσεις τους, τους φόρους τους, εκδιώκονται από τα σπίτια τους και την επαγγελματική τους στέγη, χάνοντας κάθε δυνατότητα να ορθοποδήσουν ξανά στο μέλλον.

Ταυτόχρονα καταδικάζονται από τις πρόνοιες του νομοσχεδίου, μαζί με την απώλεια του ακινήτου και των ποσών που ήδη έχουν καταβάλει, να παραμείνουν δέσμιοι στο χρέος και στις τράπεζες αφού τα ακίνητα τους θα πουλιούνται σε εξευτελιστικές τιμές, κοντά στο 25% της ενυπόθηκης αξίας τους από τον πρώτο κιόλας χρόνο.

Το plan B για το οποίο γίνεται ήδη λόγος από την κυβερνητική πλευρά αν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, επιβεβαιώνει από την μια την απόλυτη σύμπνοια της κυβέρνησης με τους Τροικανούς, αλλά και όλες τις υποψίες μας για εφαρμογή σχεδίου του οποίου στόχος θα είναι να φέρει σε αντιπαράθεση τους απλούς ανθρώπους μεταξύ τους, όπως η φορολόγηση όλων των καταθέσεων.

Ούτε για μια στιγμή δεν φάνηκε να έχουν σαν επιλογή να κυνηγήσουν τα τεράστια ποσά που μια χούφτα επιχειρηματίες χρωστούν στην Τράπεζα Κύπρου, τον επαναπατρισμό των τεράστιων ποσών που διοχετεύτηκαν εκτός Κύπρου στα πρόθυρα του κουρέματος, τις κατασχέσεις περιουσιών όλων αυτών που εγκλημάτησαν, την φορολόγηση τουλάχιστον της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Τα οικονομικά μέτρα που παίρνουν, έκτος από έγκλημα ενάντια στην κοινωνία, αποδεικνύονται ξανά και ξανά εντελώς αδιέξοδα και καταστροφικά και για το ίδιο το σύστημα τους. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα την Πορτογαλία την οποία, με τυμπανοκρουσίες για τα επιτεύγματα της συμμόρφωσης της στα μνημόνια και στην Τρόικα, έβγαλαν πριν δύο μήνες από το μνημόνιο. Κάτι όμως που δεν εμπόδισε την κατάρρευση πριν δύο εβδομάδες της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, γεγονός που κλόνισε όλα τα χρηματιστήρια της Ευρώπης.

Δεν αρνούμαστε ότι η απειλή της επόμενης δόσεις είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος. Όπως υπαρκτός κίνδυνος όμως είναι και η απειλή ότι αν δεν πιεις το δηλητήριο που σε υποχρεώνουν να πιεις και που θα σε σκοτώσει σε λίγους μήνες, θα σε πυροβολήσουν. Δεν σώζεις την ζωή σου αποδεχόμενος να πιεις το δηλητήριο, ούτε την κοινωνία αποδεχόμενος τα μνημόνια.

Η Βουλή, εσείς οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού έχετε χρέος να αντισταθείτε με κάθε μέσο στην διάθεση σας για να προστατεύεστε από τις συνθήκες βαρβαρότητας στις οποίες σπρώχνουν τον κόσμο που σας έστειλε σαν αντιπροσώπους του.

Σε αυτές τις συνθήκες τι άλλο νόημα μπορεί να έχει η συμμετοχή μας σαν Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από την διεξαγωγή από μέρους σας της πιο έντονης ευρωπαϊκής καμπάνιας για ενημέρωση των ευρωπαϊκών λαών για την απίστευτη μεγέθους αδικία που οι ευρωπαϊκοί θεσμοί επιβάλλουν;

Καθήκον σας είναι να ενημερώσετε τους ευρωπαϊκούς λαούς μέσα από τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, να ενημερώσετε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και κύρια αυτές που ήδη έχουν αντιληφθεί τα αδιέξοδα των μνημονίων, τα οργανωμένα κοινωνικά σύνολα, τα συνδικάτα. Και να κτίσετε συμμαχίες με όσες τέτοιες δυνάμεις μπορείτε για να αναχαιτιστεί αυτή η επίθεση ενάντια στις ζωές μας αλλά και να εξουδετερωθεί η απειλή της επόμενης δόσης.

Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις

Λευκωσία, 9.4.2014

2 thoughts on “ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ”

  1. Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with some pics to drive the message home a bit, but other than that, this is wonderful blog. An excellent read. I’ll certainly be back.|

Comments are closed.