Λεμεσός: 99416536
Λάρνακα: 99530664
Πάφος: 99616203

 Ο Συνεργατισμός με το ανθρώπινο πρόσωπο εκποιεί αγροτική γη που παράνομα έχει υποθηκεύσει σε μια εποχή που η αξία της μετά το διάταγμα του Χάσικου είναι κοντά στο μηδέν !

»Αυτο που βλέπετε είναι ένα κομμάτι Κύπρος ένα κομμάτι από τη γή μας , την κληρονομία μας απο τους παππούδες μας που πίστευαν και πιστέυουν οτι δε θα περαάσει σε ξένα χέρια. Η Συνεργατική Εταιρεία έχει δώσει τελεσίγραφα στους αγρότες και ζητανε να  πουλησουμε τη γη μας αλλιως θα την πουλήσουν αυτοί προχωρόντας σε εκποιηση.θα λυθει το Κυπριακο θα παν πισω οι οσοι προσφυγες μπορουν να πανε και θα χασουμε την αλλη μιση Κυπρο λογω ξεπουληματος απο τις τραπεζες.

Παντελιτσα Ανασταση Εγγλεζου εκ Ξυλοφαγου.

  • Όλη η περιουσία της οικογένειας της Παντελίτσας Αναστάση – 3 τεμάχια αγροτικής γης – βγήκε σε δημόσιο πληστηριασμό πριν δυο μέρες . Δεν βρέθηκε κανένας ενδιαφερόμενος πράγμα που συμένη επανάλυψη της διαδικασίας σε 6 μήνες με χαμηλότερη επιφυλασσόμενη τιμή !

Η Οικογενεία χάνει την περιούσια της και το πιο μεγάλο μέρος του χρέους παραμένει βάζοντας σε άμεσο κύνδινο και την πρώτη τους κατοικία .Το χρέος  του πατέρα δεν είναι δυνατόν να πληρωθεί αφού ο ίδιος είναι πιά συνταξιούχος και τα παιδία  άνεργοι η χαμηλόμισθοι.

Αυτή είναι μιά απο τις πολλές υποθέσεις που θα εξελιχθούν μπροστά στα μάτια μας την επόμενη περίοδο . Ο Συνεργατισμός για να βελτιώνη τον ισολογισμό του και να μπεί στο χρηματιστήριο ξεπουλά μικρά τεμάχια αγροτικής γης που υποθήκευσε ,δανείζοντας σε πολλες περιπτώσεις,  όπως αυτή εδώ , αλόγιστα .

Η Συνεργατικές έχουν τεράστια ευθήνη για την υπερχρεώση τών αγροτών και την υποθήκευση της γής τους για σκόπους που δεν είχαν να κάνουν με την δουλεία και την προκοπή τούς . Χωρίς πολλές διαδικάσιες παραχωρούσαν  Δάνεια αδιάκριτα . Αυτό τις καθίστά οχι μόνο ηθικά  υπόλογες αλλά και νομικά εκτεθημένες !

Το ζήτημά της Υποθήκευμένης αγροτικής γής της οποιας η αξία έχει εκμηδενιστεί μετά το γνώστο Διάταγμα του Υπουργείου εσωτερικών , επηρεάζει χιλίαδες φτωχές αγροτικές οικογένειες .

Είναι πάντως αξιοπροσεκτο πως οι Τράπεζες βγαζουν στό σφυρί αυτες τες περιουσίες γνωρίζοντας ότι η αξία τους είναι σχεδόν μηδενική . Προσκάλουν έτσι τους κερδοσκόπους να αισχροκερδίσουν αφού το διατάγμα του υπουργείου υπάρχει σοβαρή πιθανότιτα να ανερεθεί την επόμενη περίοδο.

Γιώργος Κτίστης.

Κίνημα Ενάντια στις Εκποήσεις