Λεμεσός: 99416536
Λάρνακα: 99530664
Πάφος: 99616203

Η Κίνηση Πολιτών Ενάντια στις Ιδιωτικοποιήσεις και στις Πολιτικές Λιτότητας καλεί τα μέλη και τους φίλους της στη συγκέντρωση που οργανώνει, σε συνεργασία με άλλες κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις που τάσσονται κατά των μνημονιακών πολιτικών, την Παρασκευή 3 Ιουλίου, η ώρα 7:30 μ.μ., στη Δημοσιογραφική Εστία (στη Λευκωσία).

Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο για τις Ιδιωτικοποιήσεις

Στην πρόσφατη αξιολόγηση της πορείας του Μνημονίου, αντί να απαλειφτεί η υποχρέωση για ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων Ημικρατικών Οργανισμών, στη βάση της παραδοχής ότι δεν θα γινόταν για εισπρακτικούς λόγους, το επικαιροποιημένο Μνημόνιο αναφέρεται με σαφήνεια στην άμεση ιδιωτικοποίηση της ΑΤΗΚ και των εμπορικών δραστηριοτήτων της ΑΛΚ και της ΑΗΚ μέχρι τα μέσα του 2018. Για μια ακόμη φορά Κυβέρνηση και Τρόικα κωφεύουν μπροστά στην αντίδραση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού και των εργαζομένων ενάντια στο ξεπούλημα Δημόσιου Πλούτου. Με τη νέα αυτή συμφωνία δίνουν τη δική τους άμεση απάντηση στα πολιτικά κόμματα που επιδιώκουν την κατάργηση ή αναστολή του Νόμου για τις αποκρατικοποιήσεις.

Έχοντας υπόψη τα πιο πάνω, πολίτες και εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για αντίδραση ενάντια στις πολιτικές ξεπουλήματος παίρνοντας στα χέρια τους την ευθύνη για την προστασία του Δημόσιου συμφέροντος και του Δημόσιου πλούτου. Θα συνεχίσουν να αντιστέκονται σε πολιτικές που όχι μόνο θέτουν σε κίνδυνο τις εργασιακές σχέσεις αλλά και που κυρίως έχουν γενικότερες και σοβαρότατες επιπτώσεις στην κοινωνία στερώντας την από εισοδήματα για το χατήρι ιδιωτικών συμφερόντων μιας δράκας μεγαλοεπι­χειρηματιών αδιαφορώντας παράλληλα για τη δεδομένη αύξηση στις τιμές χρέωσης και τη χειροτέρευση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, η Κίνηση Πολιτών ενάντια στις Ιδιωτικοποιήσεις και στις Πολιτικές Λιτότητας σε συνεργασία με άλλες κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις που τάσσονται κατά των μνημονιακών πολιτικών οργανώνει συγκέντρωση την Παρασκευή 3 Ιουλίου, η ώρα 7:30 μ.μ., στη Δημοσιογραφική Εστία.

Ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της Κίνησης Θέμος Δημητρίου και θα απευθύνουν χαιρετισμούς εκπρόσωποι των οργανώσεων που συμμετέχουν.

Από την Γραμματεία της Κίνησης Πολιτών Ενάντια στις Ιδιωτικοποιήσεις και στις Πολιτικές Λιτότητας