Λεμεσός: 99416536
Λάρνακα: 99530664
Πάφος: 99616203

                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις συναντήθηκε με τον υποψήφιο πρόεδρο Κύριο Σταύρο Μαλά  όπου είχε  μιαν  εποικοδομητική συνάντηση.

Θέσαμε στον υποψήφιο πρόεδρο τις εισηγήσεις μας για τις νομοθετικές ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν έτσι που να προσφέρουν ένα πραγματικό ελάχιστο δίχτυ ασφάλειας στους δανειολήπτες της πρώτης κατοικίας και μικρής επαγγελματικής στέγης που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Ζητήθηκαν επίσης διευκρινήσεις για την προγραμματική  εξαγγελία του κ. Μαλά  περί ίδρυσης  Φορέα που να καλύπτει τα μη εξυπηρετούμενα  δάνεια που είναι εξασφαλισμένα με  υποθήκες  πρώτης κατοικίας ή μικρής επαγγελματικής στέγης.  Υπήρξε ένας ειλικρινής  διάλογος με εμφανή τη προθυμία του κ. Μαλά να υιοθετήσει  το θεμελιώδες αίτημα του Κινήματος μας για ένα Φορέα που θα καταστεί βραχίονας  άσκησης κοινωνικής πολιτικής όπου θα προστατεύεται  το κοινωνικό δικαίωμα στη στέγη τουλάχιστο για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Εκφράζουμε τέλος, τη πλήρη ικανοποίηση μας στην  καταληκτική διαβεβαίωση   του κ. Μαλά ότι  στη περίπτωση εκλογής του κανένας δανειολήπτης που έχει ως εξασφάλιση τη πρώτη κατοικία θα  βρεθεί στο δρόμο .

 

Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις