Λεμεσός: 99416536
Λάρνακα: 99530664
Πάφος: 99616203
  • ΤΕTΑΡΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 11.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.
  •      ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ

Το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις πραγματοποιεί εκδήλωση διαμαρτυρίας

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΗΣ ΑLTAMIRA

Ο Συνεργατισμός η καλύτέρα η Κρατική Συνεργατική Κυπριακή τράπεζα σε μια αιφνιδιαστική κίνηση ανακοίνωσε την συνεργασία της με τηνΙσπανική εταιρεία Altamira Asset Management, για τη δημιουργία πλατφόρμας Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων και Ακινήτων.

Αυτή η εξέλιξη ανατρέπει την όποια θετική πορεία είχαν οι αναδιαρθρώσεις για τους δανειολήπτες στον Συνεργατισμό, δημιουργεί ανασφάλεια και τεράστια πίεση στους ανθρώπους που αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνεια τους και υπονομεύει τα θεμέλια της ίδιας της τράπεζας.

Ποιος θα εμπιστευτεί στο εξής μια τράπεζα που φέρνει ξένα ταμεία που ευθύνονται για χιλιάδες εξώσεις σε άλλες χώρες ; Γιατί ο Συνεργατισμός πρώτος από όλες τες τράπεζες υιοθετεί αυτή την πρακτική .Στέλνει μήπως το μήνυμα ότι το παιχνίδι τελείωσε, έγινε ότι ήταν δυνατό να γίνει με τες αναδιαρθρώσεις τώρα μπαίνουμε σε μια άλλη φάση;

  • Ζητούμε άμεση ανάκληση της απόφασης .Ο συνεργατισμός είναι δική μας περιούσία και δεν την παραδίνουμε στα κοράκια για να κερδίσουν πάνω στην δυστυχία τού κόσμου πού οι πολιτικές των τραπεζών έφεραν .
  • Ζητούμε έκτακτη σύγκληση της Βουλής για να παρέμβει καί να ανατρέψει το ξεπούλημα των περιουσιών μας και την διάλυση του Συνεργατισμού.

Τώρα απαιτούνται μέτρα ,νομοθετικά καί αλλα για την πραγματική προστασία της  πρώτης κατοικίας , ώστε να μην παρουσιαστούν φαινόμενα παρόμοια με αυτά που παρουσιάστηκαν στήν Ισπάνια όπου έδρασε η πολυδιαφημιζόμενη ΑLTAMIRA .

               Το υπουργείο των Οικονομικών αντί να αναφέρεται σε «σημαντική εξέλιξη» και να επιβεβαιώνει την πολιτική του υπέρ των συμφερόντων των «επενδυτών» ας κοιτάξει ξανά το ζήτημα της δημιουργίας του ΦΟΡΕΑ για την ανάληψη των δανείων τουλάχιστον των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Ας ξαναδεί επίσης την ιδέα  της ενοικιαγοράς που θα έδινε χρόνο σε κάποια νοικοκυριά να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που έχουν και να επωφεληθούν από την αναμενόμενη άνοδο της αξίας των περιουσιών τους.

           Το τραπεζικό σύστημα θα έπρεπε να στρατευτεί στην αναπτυξιακή προσπάθεια μέσα από ένα πλάνο ανασυγκρότησης της οικονομίας και οχί να κυνηγά τον κόσμο γιά να μαζέψει τις περιουσίες του με την βοήθεια ελεεινών ταμείων! Οι κερδοσκόποι δεν είναι επενδυτές και η Altamira ειδικεύεται στις αρπαχτές με ορίζοντα Πενταετίας.

Το δικαίωμα στην στέγη είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και εμείς δεν θα το παραδίδουμε στη διακριτική ευχέρεια καμίας κοινοπραξίας.

Καλούμε τα κοινοβουλευτικά κόμματα τις συντεχνίες και τις κοινωνικές οργανώσεις να στηρίξουν τη διαμαρτυρία μας στις 2 του Αυγούστου 2017 έξω από τη Συνεργατική κεντρική τράπεζα .

Η καταστροφική για την Κύπρο συμμαχία του Συνεργατισμού με την ξένη ALTAMIRA πρέπει να ανατραπεί .