Λεμεσός: 99416536
Λάρνακα: 99530664
Πάφος: 99616203

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ .

31 Ιουλίου 2017

 

 

Ανακοίνωση

 

Όλοι και όλες ενάντια στις εκποιήσεις | Κάλεσμα σε συγκέντρωση

 

Καλούμε όλους και όλες να στηρίξουν την κινητοποίηση του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις, την Τετάρτη 2 Ιουλίου στις 11:00, στο χώρο της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας. Η κάθοδος του γνωστού ισπανικού ιδρύματος Altamira στην Κύπρο και η συμφωνία της με το Συνεργατισμό, όσο θετικά και αν επιχειρείται να παρουσιαστεί, δεν είναι τίποτε άλλο από ξεπούλημα των ΜΕΔ σε ένα επιθετικό fund και μάλιστα με όρους που αφήνουν σε μεγάλο βαθμό εκτεθειμένους τους δανειολήπτες στις προθέσεις του.

 

Δε μπορούμε να μην σχολιάσουμε τη στάση του ΑΚΕΛ, το οποίο δυστυχώς υποστήριξε την ψήφιση του νόμου για τις εκποιήσεις παρασυρόμενο από τις φρούδες υποσχέσεις της κυβέρνησης. Πιστεύουν άραγε ότι με αυτόν τον τρόπο οι πολίτες θα ξεχάσουν πως το 2014 το ΑΚΕΛ ψήφισε το Νόμο για τις εκποιήσεις; Ή θα ξεχάσουν οι πολίτες ότι ένα χρόνο μετά υπέκυψαν στις απειλές του ΔΗΣΥ και άλλαξαν μεταμεσονύκτια τη θέση τους, ψηφίζοντας ουσιαστικά τη μετοχοποίηση του Συνεργατισμού; Δυστυχώς γι αυτούς, δεν είμαστε λωτοφάγοι. Το ίδιο ισχύει ασφαλώς για όλες τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν -η μη- την κινητοποίηση και οι οποίες καλό θα είναι να απολογηθούν προς τους δανειολήπτες πριν συνταχθούν μαζί τους.

 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράσαμε τη διαφωνία μας και καταψηφίσαμε, τόσο το νόμο για τις εκποιήσεις, όσο και το ελλιπές πλαίσιο αφερεγγυότητας, στο μέρος που αφορά τις εκποιήσεις, αλλά και το νόμο για τον Συνεργατισμό.

 

Για εμάς δεν επιτρέπεται να βγει στο σφυρί η περιουσία ανθρώπων που λόγω κρίσης βρέθηκαν σε αδυναμία πληρωμής και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε αυτό να μη συμβεί. Για το σκοπό αυτό έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου για το πάγωμα των εκποιήσεων, την οποία -αν είναι συνεπή τα κόμματα- πρέπει να υποστηρίξουν για να ψηφιστεί σύντομα.

 

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών